De ce umiditatea echilibrată a aerului
este un element cheie pentru sănătatea dvs.

Aerul umed ucide virusuri

În intervalul optim de 40 până la 60% umiditate relativă, aerosolii se strâng doar atât cât concentrația de sare din nucleul aerosolului să crească astfel încât germenii și microorganismele din acesta să fie uciși.

Imunitatea noastră funcționează cel mai bine cu umiditatea corectă a aerului!

Aerul prea uscat deteriorează și mecanismul de protecție ingenios al căilor respiratorii. Stratul de mucus se usucă, devine tare și împiedică mișcarea cililor, astfel încât virusurile și germenii nu mai pot fi transportați în exterior

De ce este strănutul contagios?

În special atunci când aerul este uscat, picăturile cu germeni se răspândesc pe spații vaste și rămân contagioase un timp îndelungat. Altfel stau lucrurile în cazul unei umidități optime a aerului între 40 și 60 de procente.

Aici, particulele cu germeni nu zboară foarte departe și infectează mai puține persoane. Astfel, o umiditate optimă a aerului din încăpere reprezintă o protecție eficientă împotriva infecțiilor.

De ce este optimă o umiditate a aerului de 40 până la 60%?

Scofield Diagram
Optimă pentru corpul omenesc este o umiditate relativă a aerului de 40–60%. Acest interval este foarte nefavorabil pentru germeni, ciuperci și baterii, căci aerul nu conține mai deloc o încărcătură pentru om. Riscul de molipsire cu virusuri gripale și care provoacă răceală este aici minim.

Aerul umed reduce la minimum pericolul picăturilor cu germeni

Umiditatea aerului are efecte agravante asupra contagiozității picăturilor cu germeni. La o umiditate medie a aerului, pericolul de contaminare este minim și crește brusc dacă aerul din încăpere este uscat.
Humid Air
La o umiditate a aerului din încăpere de, 7 - 23 % RH the contagiozitatea germenilor introduși este, după 60 de minute, de 77%
Infectivity
La o umiditate a aerului din încăpere de 43 % RH contagiozitatea germenilor introduși este, după 60 de minute, de 15%, adică minimă.
Study: high humidity
Un nou studiu realizat de Universitatea Yale prezintă legătura dintre aerul uscat din încăpere și infecțiile gripale