Avoid dry skin

Pentru a opri aerul uscat să vă mâncărime!

Aerul uscat retrage umezeala din piele, determinând crăparea pielii și își pierde funcția de barieră protectoare. Mai ales în lunile reci de iarnă, când conținutul de umiditate al aerului scade odată cu temperatura, mâinile uscate, aspre și buzele crapate sunt rezultatul.

Pielea uscată

Când pielea pierde umiditatea și lipidele, bariera naturală se sfărâmă. Aerul ambiental uscat poate favoriza acest proces, dacă organismul însuși nu mai poate obține suficient din interior pentru a compensa. Acesta poate fi cazul în special la persoanele bolnave sau mai în vârstă. Același lucru este valabil și pentru sugarii a căror piele nu este încă complet formată.

În aceste cazuri, stratul cornean devine din ce în ce mai poros și își pierde din ce în ce mai mult funcția protectoare. În același timp, substanțele periculoase pot pătrunde mai ușor ceea ce duce la iritații și inflamări ale pielii.

piele sănătoasă și umedă

Pielea sănătoasă protejează împotriva frigului, căldurii și radiațiilor și ține departe germenii și microorganismele cu o valoare ușor acidă de 5,7. Pielea este, de asemenea, cel mai mare organ senzorial, susține respirația și răcește corpul cu transpirația.

În total, pielea este multifuncțională, combină apă și țesuturile grase și oferă o barieră externă.