Trockene Augen vermeiden

Evitați ochii uscați

Ochiul reacționează sensibil la aerul excesiv de uscat al camerei

Un film lacrimogen optim, intact, are sarcina de a proteja suprafața ochiului de influențele mediului. Particulele prezente în aer pot provoca mâncărimi considerabile sau infecții ale conjunctivei.

Aerul uscat conduce la evaporarea crescută a lichidului lacrimogen. Dacă umiditatea este prea mică pentru o perioadă îndelungată de timp, pelicula de rupere se poate subția sau chiar se poate descompune. Urmarea iritării, ochilor înțepători, inflamațiilor și chiar leziuni oculare grave sunt consecința.

Dry Eyes

Practica de lucru modernă pune de asemenea o încordare în ochi

Munca intensă a ecranului la birou este dificilă asupra ochilor: pleoapele umflate, roșeața, senzația corpului străin, înțepăturile și sensibilitatea ridicată la lumină sunt adesea consecința. Una dintre cauze este umezirea insuficientă a suprafeței ochiului cu lichid lacrimogen. Specialiștii ochilor avertizează împotriva subestimării așa-numitului „ochi uscat” ca o afecțiune inofensivă: mai degrabă, este o afecțiune patologică complexă care poate duce la leziuni oculare grave.

Orele de privire a ecranului reduc, de asemenea, clipirile pleoapelor noastre. Filmul lacrimal nu este suficient de actualizat.

Lentile de contact

Lentilele de contact în sine au un anumit conținut de apă. Aceasta este între 30 și 80 la sută pentru majoritatea lentilelor. Aerul prea uscat elimină umezeala din lentilele de contact. Pentru a compensa această pierdere de umiditate, apa este eliminată din cornee, ceea ce face ca ochiul să devină din ce în ce mai iritat.

Dacă aerul este suficient de umed, se elimină mai puțin umiditate din lentila de contact, punând mai puțin stres asupra ochiului.

Contact lenses